Recepty

Jamajské kuře jerk se salátkem

Ingredience

  • kuřecí prsa 6 ks
  • chilli paprička 3 ks jalapeno
  • tymián 1 hrst čerstvý
  • nové koření 2 PL
  • česnek 8 stroužků
  • cibule 3 ks nahrubo
  • krupicový cukr 2 PL
  • sůl 2 PL
  • pepř celý 2 ČL
  • skořice 1 ČL mletá
  • muškátový oříšek 1 ČL strouhaný
  • zázvor (mletý) 1 ČL
  • olivový olej 0.5 hrnku
  • sójová omáčka 0.5 hrnku
  • limeta 1 ks šťáva
  • pomerančová šťáva 1 hrnek
  • vinný ocet bílý 2 lžíce
SALÁT
  • avokádo 1 ks oloupané, nakrájené na plátky
  • pomeranč 1 ks oloupaný, nakrájený na segmenty
  • okurka 1 ks na kolečka
  • paprika červená 1 ks na proužky
  • salát 200 g mix listů
  • pomeranč 1 ks šťáva
  • limeta 1 ks šťáva
  • sůl
  • pepř čerstvě mletý
  • vinný ocet bílý dle chuti

Jamajské kuře jerk se salátkem

Postup

  1. Všechny ingredience kromě masa rozmixujte dohladka. Vlijte do mísy (část uschovejte k podávání – na namáčení upečeného kuřete). Kuřecí prsa vložte do mísy s marinádou a nechte marinovat – nejméně 4 hodiny, nejlépe přes noc.
  2. Kuřecí prsa grilujte na středně rozpáleném grilu 5–10 minut z každé strany (dle tloušťky masa).
  3. Na salát promíchejte všechny ingredience a dochuťte solí, pepřem a vinným octem. Podávejte s grilovaným kuřetem a odloženou marinádou.