- Cibuli nakrájíme najemno. Plátky masa osolíme, opepříme a z obou stran poprášíme hladkou moukou.
- V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme sádlo a opečeme na něm maso z obou stran dohněda. Dáme stranou na talíř. Do kastrolu přidáme cibuli, stáhneme oheň pod polovinu a orestujeme ji za častého míchání dohněda. Přidáme 1 lžičku hladké mouky a za stálého míchání mouku 1 minutu restujeme.
- Přidáme sušené houby a 500 ml vývaru, promícháme a přidáme opečené roštěnky. Přivedeme k varu, přidáme ocet a promícháme. Stáhneme oheň na třetinu, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni pomalu dusíme.
- Čerstvé houby očistíme, větší nakrájíme nahrubo, menší necháme vcelku. V nepřilnavé pánvi na vyšším ohni zpěníme 30 g másla a houby na něm zprudka orestujeme dozlatova. Stačí jen 2–3 minuty. Osolíme a opepříme a zhruba po 30 minutách dušení masa je přidáme k roštěnkám. Přilijeme zbytek vývaru, přiklopíme pokličkou a dusíme na velmi mírném ohni doměkka.
- Kastrol stáhneme z ohně a do omáčky vmícháme zbylé studené máslo. V případě potřeby dochutíme solí. Na talíři posypeme roštěnky nasekanou petrželí.
