Recepty

Cuketové karbanátky

Ingredience

  • 880 g cukety
  • 250 g halloumi sýru
  • 150 g sterilované kukuřice
  • 4 větší stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g strouhanky
  • 20 g lahůdkového droždí
  • Slunečnicový olej na smažení
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř

Cuketové karbanátky

Postup

  1. Cuketu omyjte, odkrojte konce a nastrouhejte do velké mísy nahrubo. Přidejte sůl a nechte cca 15 minut vypotit.
  2. Poté vodu z cukety slijte a k ní nahrubo nastrouhejte halloumi.
  3. Ke směsi přidejte kukuřici, vajíčka, mouku a strouhanku, lahůdkové droždí, prolisujte česnek, přidejte sůl a pepř a vše promíchejte, aby vznikla celistvá směs, která když vytvarujete karbanátek hezky drží.
  4. V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje a smažte karbanátky z obou stran. Hotové karbanátky položte na talíř vystlaný papírovou utěrkou, aby se nasákl přebytečný tuk.