- Špekáčky na povrchu ozdobně nařízněte do podoby ježka (tedy na malé kostičky cik cak). Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Kastrol rozehřejte jen na středním plameni, vložte do něj naříznuté buřty, podlijte dvěma lžícemi vody, zakryjte pokličkou a nechte zvolna asi 10 minut prohřát.
- Buřty vyjměte a na uvolněném tuku opečte cibuli, aby získala zlatavou barvu.
- K zelenině přisypte mouku a asi minutu ji vydržte míchat. Nakonec tento základ zalijte pivem, důkladně rozmíchejte, přidejte drcená rajčata, sůl, chilli, znovu promíchejte, vraťte zpět špekáčky, opět přikryjte poklicí a nechte 30 minut pomalu pobublávat.
- Závěrem znovu sejměte poklici a obsah kastrolu nechte 15-20 minut zapékat při uvedené teplotě. Pokud je šťáva málo slaná, ještě ji osolte. Podávejte posypané v podstatě jakoukoli zelenou natí a pokrájenou chilli papričkou.
