Recepty

Domácí kečup

Ingredience

  • 1 kg rajčat např. Strabena či Nelinka
  • 2 cibule (100 g)
  • 2 jablka (100 g)
  • 3 bobkové listy
  • 3 hřebíčky
  • 3 nová koření
  • 5 celých pepřů
  • 1 špetka skořice (2 g)
  • cca 25 ml octa
  • 50 ml vody
  • 1 špetka soli (5 g)
  • 1 lžíce medu (15 g)

Domácí kečup

Postup

  1. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, rajčata nakrájíme na kostičky nebo měsíčky, jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo.
  2. Do hrnce dáme nakrájenou cibuli, rajčata a jablka, přidáme koření, osolíme, ooctujeme a necháme vařit přibližně 1 1/2 hodiny bez pokličky.
  3. Ke konci vaření přidáváme cukr a ochutnáváme. Poté směs mixujeme do hladka a propasírujeme přes síto.
  4. Hotový kečup přelijeme do sklenic, které jsme předem vyvařili a necháme vychladnout dnem vzhůru.