- Droždí dej do vlažné vody, přibližně na 5 minut, aby se nám vytvořil kvásek.
- Ve velké míse, nejlépe plastové, která nebude odvádět teplo na rozdíl od kovové, smíchej mouku a sůl. Doprostřed udělej důlek a přilij vodu s droždím. Nejlépe se těsto zpracovává ručně na pomoučněném válu.
- Těsto ulož do čisté mísy a přikryj utěrkou. Necháme kynout 90 minut, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem. Poté je potřeba těsto lehce stlačit pěstí uprostřed a nechat kynout dalších 45 minut, dokud se těsto nevrátí do svého původního tvaru.
- Teď je čas trochu se do toho opřít. Ideální je, aby jsi těsto propracovávala, alespoň 10 minut. Těsto si na vále rozděl na dvě poloviny, vytvaruj je do tvaru bagety a polož na plech s pečícím papírem. Přikrýt utěrkou a nechat odpočinout 45 minut. Udělej šikmé zářezy na horní straně těsta, jemně pokropit vodou a péct 20-25 minut na 180°C.
