Recepty

Karbanátky dědy Bohouše

Ingredience

  • mleté maso (mix hovězího a vepřového) 1.5 kg
  • cibule 2 ks najemno
  • hořčice francouzská 4 PL nebo plnotučná
  • majoránka (drhnutá) 1 PL
  • vejce 2 ks
  • kečup ostrý 4 PL
  • česnek 5 stroužků prolisované
  • strouhanka z čerstvého toustového chleba, na zahuštění
  • koření mleté maso 2 ČL
  • sůl
  • pepř čerstvě mletý
  • olej na smažení

Karbanátky dědy Bohouše

Postup

  1. Do mísy dejte mleté maso, vajíčka, cibuli, česnek, hořčici, kečup a koření. Podle chuti osolte, opepřete a pečlivě prohněťte.
  2. Nakonec postupně přisypávejte strouhanku. Výsledkem by měla být směs, ze které se vám budou dobře dělat kuličky – tedy ani moc řídká, ani příliš tuhá.
  3. Tvarujte placky zhruba o velikosti dlaně.
  4. Na pánvi rozpalte olej a karbanátky na něm opečte.