Recepty

Lívance s jogurtem a banány

Ingredience

LÍVANCE

  • 2 zralé banány
  • 170 g řeckého jogurtu
  • 100 g hladké mouky
  • 50 ml rostlinného oleje
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • ½ lžičky vanilkového extraktu

K PODÁVÁNÍ

  • bílý jogurt
  • javorový sirup

Lívance s jogurtem a banány

Postup

  1. Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka silná 3 mm.
  2. V míse důkladně promícháme jogurt, vejce, vanilkový extrakt a 2 lžíce studené vody. Ve druhé míse smícháme mouku, prášek do pečiva a skořici. Suchou směs vmícháme do jogurtové směsi a promícháme do hladkého těsta.
  3. Na pánvi na středním ohni rozehřejeme olej, lžící na ni naneseme těsto a vytvarujeme lívance o průměru 6–8 cm. Na každý lívanec během smažení položíme 3 plátky banánu. Jakmile lívance na spodní straně zezlátnou, otočíme je a pečeme dozlatova i z druhé strany.
  4. Hotové lívance položíme na talíř a podáváme je s bílým jogurtem a javorovým sirupem, lehce poprášené moučkovým cukrem.